5 Temmuz 2010 Pazartesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mavi Turları Başladı

Deniziyle, Dağıyla ovasıyla yaşanılası bir şehir olan Bursada, Bursalıları deniz ile buluşturacak olan mavi tur seferleri törenle başladı.
Mudanya İskelesesi’nde başlatılan seferlerin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Otobüslerle Bursa’dan gelen çok sayıda vatandaş, belediyenin sunduğu körfez turundan faydalanmak istedi.

Namık Kemal Halk Dansları Topluluğu’nun göstesi programa renk katarken, 7’den 70’e çok sayıda vatandaş 6 saatlik körfez turuna katıldı. Güzel bir etkinlikle körfez turuna start verdiklerini belirten Başkan Altepe, "Bursa gerçekten çok güzel bir şehir. Her türlü nimeti bol olan bir şehir. Biz de bu bolluğun içinde yaşıyoruz. Bursa yerel yönetimler olarak bu güzellikleri ve nimetleri ortaya koyalım. Bunlardan daha fazla istifade edelim ve bu değerlere sahip çıkalım. Bursalılar denizle tanışsın. Denize ilgiyi daha da arttıralım. Buraya hem turistlerin hem de yerli halkın ilgisini çekelim" dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri, mavi tur körfez seferlerinin başlaması için kurdele kesti. Kurdele kesiminin ardından vatandaşlar 6 TL’lik 2 bilet karşılığında feribota bindiler. Katılımın yoğun olması sebebiyle bazı çocuklar ağlarken, vatandaşlar piknik sepetlerini ağzına kadar doldurarak yolculuk yaptı. Haftanın 7 günü boyunca iki sefer halinde düzenlenecek turlarla vatandaşlar Mudanya-Armutlu arasında yolculuk yapıp, denizin keyfini çıkarabilecek. Mudanya-Armutlu-Fıstıklı- Kumla arasında 500 kişi kapasiteli gemiyle yapılacak seferler sabah 09.30’da Mudanya’dan başlayacak ve 15.30’da sona erecek. İkinci sefer ise saat 18.30’da başlayıp, 22.45’te tamamlanacak.

Körfez turunun eğlenceli geçeceğini belirten Esra Erdem, günlük hayatın yoğunluğunu körfez gezisiyle atacaklarını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turlar