15 Mayıs 2010 Cumartesi

Fethiye Yat ve Tekne Turu Fethiye - Kekova Mavi Tur

Fethiye - Kekova mavi yolculuk turumuz da tam sekiz günden oluşan harika bir tatil geçireceğiniz mavi turlarımızdan biridir.

İlk gün Fethiye limanından saat yaklaşık üç buçuk gibi teknemize yolcularımız binmeye başlar. Bu gün servisimiz ilk ve doğal olarak akşam yemeğiyle başlamaktadır. Geceleme Fethiye limanında yapılacağı için elbette akşam yemeği de burada yenilecektir.
Antik çağlarda Telmessos diye bilinen Fethiye, Anadolu medeniyetlerinden bir tanesi olan Likya'nın Karya ile batı sınırındaki en önemli şehri konumunda bulunmaktadır. Şehrin adının Apollon'un oğlu Telmessos'tan geldiği sanılmaktadır. Bu kent, 1424'te Osmanlı devletine katılmıştır. Zamanla Meğri'ye dönüşen adı, 1914'te maalesef ki uçağı düşen ilk Türk Hava Şehitlerinden Fethi Bey'in anısına, Fethiye olarak değiştirilmiştir. Böylece güzel bir isme sahip olmuş ve fethi beyin ismi bu şehirde yaşamaya devam edecektir. Kentin güneyinde kayalara sanatla oyulmuş mezarlar bulunmaktadır ve bu şehrin çeşitli yerlerinde bulunan lahit mezarlar Antik dönemden şimdiye, günümüz insanına ulaşabilmiş eserlerdir. Kaya mezarlarından en ünlüsü denilen ve en görkemlisi hiç şüphesiz Kral Amyntas'ın mezarıdır. E ne de olsa bir kral mezarı o kadar ünlü olması hiç şaşırtıcı değil elbette. Ancak gidip görmek yine de muhteşem olacaktır. Son zamanlarda müzenin yapmış olduğu kazılarda ortaya çıkarılmış olan eski tiyatronun kalıntısı da şehrin merkezinde konuşlanmış durumdadır.


İkinci gün ise rotamızda ölüdeniz soğuksu ve gemiler adası yer almaktadır. Kahvaltı yapılırken bir yandan da mavi tur hakkında ve uygulanacak plan program hakkında bilgilendirmeler yapılır. Bugünkü tur muhteşem ölüdenize yelken açmakla başlamaktadır. Yüzmek için ve de öğle yemeğini afiyetle yemek için ölüdenizin ardından soğuksuya gidilir. Baştan da söylediğimiz gibi bundan sonraki varılacak nokta gemiler adasıdır. Burada isterseniz yürüyüş yapabilirsiniz ayrıca tarihi st. Nicholas klisesini gezebilirsiniz. Akşam yemeğimizi ve gecelememizi de yine gemiler boğazında yapacağız.

Üçüncü gün Yeşilköy ve kaşta zaman geçireceğiz. Sabahleyin erkenden hareket edilir. Çünkü yedi burunların rahat geçilebilmesi için uygun saat sabah saatleridir. Kalkan yakınlarında Yeşilköy Koyu'nda kahvaltı yapılır ve yüzmek için biraz mola verilir. Ardından kaş’a hareket edilir. Yolculuk esnasında ara ara yüzme molaları verilir ve kaş limanında tekne demirlenir. Kaş eski bir rum kasabasıdır ve burada gece hayatını tanıma ve güzel gezintiler yapma fırsatını bulabilirsiniz. Eski zamanlarda bu şehir Likya’nın
Önemli bir şehri
Konumundaydı. Roma öneminde önem kazanmasıyla birlikte Bizans döneminde de piskoposluk merkezi haline geldi. Kaş oldukça zengin bir tarihi dokuya sahip ve gezilmeye hakikaten değer bir yerdir. Mutlaka görmenizde fayda var.


4.Günde Kekova tersane ve Üçağız arasında olunacaktır. Kahvaltı edilir ve ardından da likyanın batık şehri diye adı geçen kekovaya gidilir. Burada roma döneminden kalma bir tersane ve Bizanslılardan kalma klise bulunmaktadır. Dolayısıyla burada yani tersane koyunda öğle yemeği yemek için ara verilir. Akşam yemeğini yemek ve de geceyi geçirmek için de Üçağız koyuna gidilir. Burada tekne demirlenir ve gecenin keyfi çıkarılır.

Beşince gün ise Simena ve gökkayadayız. Kahvaltı edilir ve sonra isteyen güzel antik dönemlerin siluetini fotoğraflara hapsetmek için Kaleköy(Simena) gezisi yapabilir. Öğle yemeği gökkayada yapılır ayrıca buranın serin sularında rahatlamak isteyenler de denize girip mavi suların tadını doyasıya çıkarabilirler. Akşam yemeği ve de geceleme başka bir limanda yapılır. Üçağız limanında demirlenir. Burasının da gece güzelliklerine şöyle bir el atılabilir.

Ve altıncı gün bayındır limanı ve de kalkan. Kahvaltı edildikten sonra bayındır limanına gidilir. Burada yüzülür. Öğleden sonra kalkan limanına gidilir burada tekne demirlenir ve eğer istenirse ayriyeten Likya antik kentleri için bir tu düzenlenebilir. Likya ülkesinin başkenti xhantostu. Patara adlı şehri de ticaret ve liman şehriydi. Tilos ise spor kentiydi. Likyanın en önemli dini şehri ise latoon şehriydi ve bunun yanında Saklıkent kanyonu da düzenlenecek bu turda gezilip görülebilir. Ve gün biter. Akşam yemeğiyle geceleme ise kalkan limanında gerçekleştirilir.

Yedinci gün çamlıburun, battıkkaya ve Fethiye üçlüsü arasında geçecektir. Sabahın erken saatlerinde çamlıburuna yola çıkılır. Öğle yemeğinin ardından battıkkaya koyuna gidilir burada denize girilir. Geceleme ve de akşam yemeği de Fethiye limanında halledilir.

Ve son gün Fethiye… Son kahvaltı edilir ve tekneden ayrılış gerçekleşir.

Bu turun hareket günleri: pazartesi, Çarşamba ve cumadır.


Fethiye yat ve tekne turu Fiyatlarına gelince;
Fethiye - Kekova – Fethiye mavi tur fiyatları
Tek kişi 375 euro ile 595 euro arası
İki kişi ise 540 ile 700 euro arasında değişmektedir.

Fiyata dahil olanlar

Tam Pansiyon konaklama: Kahvaltı, öğlen yemeği, 5 çayı kek-bisküvi servisi ve akşam yemeği, Liman masrafları ve vergileri, Palamar ücretleri, Mürettebat servisi, Kullanma suyu, Dizel ve benzin, Nevresim takımları ve banyo havlusu, Transit Log ve çıkış işlemleri, Yattaki ekipmanların ücretsiz kullanımı, Yat sigortası ( Kişisel seyahat sigortanızı yaptırmanızı tavsiye ederiz. ), K.D.V., Yunan Adaları programlarında; Yabancı kara sularındaki tüm liman vergileri ve palamar ücretleri, Yabancı karasularındaki gümrük işlemleri ve masraflar.

Fiyata dahil olmayanlar

Alkollü ve alkolsüz içecekler, şişe suyu; bedeli karşılığında Yat Barından satın alınır, Havaalanı transferleri, Tur güzergahındaki ören yeri giriş ücretleri ve opsiyonel kara turları.

ayrıntılı bilgi içim maviyolculuk.com.tr

1 yorum:

Turlar