5 Mayıs 2010 Çarşamba

Fethiye Mavi yolculukları - Fethiye Marmaris Mavi Tur

Fethiye mavi turlarına çıkmadan önce İlk günü Fethiye’deki tur şirketinizin ofisinde buluşacaksınız ve teknenize veya yelkenlinizi geçeçeksiniz. İlk gün mavi tur teknemizde servisimiz akşam yemeği ile başlamaktadır. Akşam yemeği ve geceleme Fethiye Limanı’nda gerçekleştirilir.

2.Gün: Kahvaltıdan hemen sonra güzel mi güzel doğa harikası adaların aralarından geçerek Göçek Adası’na varılır. Burada demir atılır..Yüzme molası verilir, o güzelim serin mavi sularda yüzülür. Öğle yemeğinin ardından Yassıca Adaları’na doğru yol alınır ve buranın olağanüstü panoraması eşliğinde geceleme burada yapılır.

3.Gününümüzde: Kahvaltıdan sonra Bedri rahmi Koyu’na gidilir. Bedri Rahmi mavi yolculuğu ilk yapan kişilerden biridir ve ünlü bir Türk sanatçısıdır kendisi. Ve dolayısıyla Bedri Rahmi’nin ziyaretinden sonra bu koya bu isim verilmiştir. Diğer bir yüzme molası olan Domuz adası’na doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği burada yiyip ve geceliğin de yani geceyi geçirmek için Ağa Limanına uğruyoruz.

Ve dördüncü gün ise erkenden Kadırga Koyu’na doğru hareket başlar. Öğlen yemeği yenir ve ardından yine yüzme molası verilir. Yüzme molası tabiî ki Kadırga Koyu’nda yapılır. Ayrıca bunun devamında Turunç Koyunda ve Cennet Adasında da yüzme molaları verilip bir güzel egenin serin sularının tadı çıkarılır.

Beşince gün ulaştığımızda daha kahvaltı etmeden Ekincik Körfezi’ne doğru yola çıkılır. Ekincik körfezinden başlanarak opsiyonel olarak düzenlenen Dalyan turlarına katılabilirsiniz. Akşam yemeğini yemek ya da akşam ziyafetini desek daha doğru olur; çünkü o müthiş havada yenen yemekler bir ziyafettir ve geceyi geçirmek için Ekincik Körfezinde kalınır.

6.Gün: Daha erken yola çıkılır çünkü geçilmesi gereken iki dalgalı burun vardır. bunlar; Dişibilmez ve Kurtoğlu Burunlarıdır. Sabah kahvaltısı Tersane Adası denen adada ifa edilir. Burası oldukça doğal ve de korunaklı bir limandır. Bu özelliğinden dolayı Bizanslılar ve Osmanlılar tarafından zamanında tersane olarak işlev görmüştür. Öğle yemeği yemek ve biraz serinlemek yani yüzmek için mola verilir. Bu mola için Manastır Koyu’na gidilir. Akşam yemeği yemek ve gecenin huzurunu yakalamak, doyasıya dinlenmek için Kızıl Adaya yelken açılır.

7.Gün: Kahvaltı ardından Samanlık Koyu dene koya gidilir ve burada yine egenin serin sularıyla buluşulur. Öğleden sonra saat 17.00 gibi falan Fethiye limanı’na giriş yapılır ve son gece de Fethiye Limanında geçirilir. Tüm o güzelliklerin tadını hazzını, esen deniz rüzgârında ciğerlerinize nefes gibi doldurursunuz.


Son güne erdiğimizde de kahvaltıdan sonra, bu mavi turla edindiğiniz muhteşem anı ve hatıralarla saat 09.00’a doğru yatımızdan ayrılırsınız ama mavi yolculuğa çıktığınız, o güzel günler geçirdiğiniz bu tekneye son bir defa bakıp elveda demeden ayrılmayınız.

Hareket Günleri: Cumartesi

Fethiye - Marmaris Mavi Tur Fiyatları şöyledir; Fethiye- Marmaris- Fethiye mavi tur fiyatları:
Tek kişi ortalama 400 Euro ile 500 Euro arasıdır. Ancak iki kişi gelirseniz yine avantajlı çıkacaksınız. İki kişilik mavi tur fiyatı ortalama 480 Euro ile 700 Euro arasında değişmektedir. Bu değişimin sebebi mavi tur dönemlerindeki arz talepten kaynaklanmaktadır.

Mavi turumuza verdiğimiz fiyatlarda nelerin dahil olup olmadığına bakacak olursak;
Fethiye Marmaris Fethiye arasındaki mavi tur fiyatına yatta bulunan duş ve tuvaletler, müstakil olan kabinlerde konaklamalar, kahvaltılar, öğle yemekleri, akşam yemekleri, meyveler, akşama doğru 5 çayı dediğimiz çay kahve ve biskivüt servisleri. Güvertedeki ekipmanların kullanımı. Mazot, su kullanma, mürettebatın hizmetleri, yat ve yolcu sigortası, liman giderleri dahildir.

Ancak bu mavi turumuzda bu fiyatlara;
İçecekler, havaalanı transferi, yat limanına transferler. Su sporları, ören yeri giriş ücretleri, tur bitiminden sonra yat limanından transferler dahil değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turlar