3 Ağustos 2010 Salı

Tatilciler için Çeşme ve Çeşme'de Konaklama

Hafta sonunuzu veya birkaaç gününüzü tatil için ayırdığınızda tatil için akılınızdan geçebilecek en güzel yerlerden bir tanesi şüphesiz çeşmedir. En güzel plajları, butik otelleri, restaurant ve eğlence mekanlarıyla çeşmede kısa bir tatilde neler yapabilirsiniz biraz bunlara değinelim.
Çeşmede tatilinde Neler Yapabilirsiniz?
İzmire 75 km mesafede bulunan Çeşme, Bodrum gibi ne kadar kalabalık olursa olsun cazibesini yitireyen tatil mekanlarındandır. Plajları, ünlülerin cirit attığı beach club'ları, eğlencenin sabaha kadar sürdüğü gece kulüpleriyle en iyi tatil alternatiflerindendir.

Çeşmede öğle sıcağı bastırmadan kenti keşfe çıkabilirsiniz. Eski taş evlerle süslü dar sokaklardan geçerek, 16. yüzyılda inşa edilen Çeşme Kalesi'ni gezip, Ardından, İnkilap Caddesi'ne tur atabilirsiniz. Bugün kültürel etkinlikler için kullanılan 19. yüzyıldan kalma Ayios Haralambos Kilisesi'ni gördükten sonra, cadde üzerindeki hediyelik eşya dükkânlarını tarayıp sıcakla birlikte doğru plajın ve denizin yolunu tutabilirsiniz.

29 km lik Çeşme kıyılarında birbirinden güzel plajlar vardır. Denizin çarşaf gibi olduğu Aya Yorgi Koyu ve rüzgâr sörfçülerinin mabedi Çark plajı, en meşhur yerlerdendir. Aya Yorgi Koyu; Shayna, Paparazzi, Sole Mare, Babylon gibi beach club'larıyla hayli popüler bir mekandır.

Tekne kiralayarak, günübirlik tekne gezintisine de çıkabilirsiniz.Tekneyle bir saat uzaklıktaki koylarıyla ünlü eşek adasını turlayabilirsiniz. Eşek adası kuzey rüzgârlarına kapalı oluşu sayesinde sualtı ve su üstü sporlarına çok elverişlidir.

Çeşmede Nerede Kalabilirsiniz?
Çeşme yarımadasında bulunan Ildır köyündeki butik otellerden Herakles Butik otelde konaklayabilirsiniz. Herakles Butik otel 6 odalıdır ve iletişim için 0232 725 10 25 nolu telefonu kullanabilirsiniz. Ayrıca eski bir rum evinden otele dönüştürülmüş olan ve boyalık plajına yarım kilometre mesafede bulunan Çeşme Harmoni Butik otel de kısa bir tatil için iyi bir konaklama alternatifi olacaktır. Harmoni butik otel sekiz odalı ve iletişim telefonu 0232 712 80 37 dir.

Çeşmede Nerede ne yiyeceksiniz?
Öğlen yemeğinizi Çeşme'nin en eski lokantalarından olan İmren Lokantası'nda geçirebilirsiniz. Çeşme İmren lokantası iletişim telefonu 0232 712 76 20 dir.Lokantanın zeytinyağlılarını bir sefer denemeniz şiddetle tavsiye edilir. Çiftlikköy'de Sakız Adası manzaralı Can Baba Restaurant -0232 722 12 15- ya da Dalyanköy'de Körfez Langusta Restaurant -0232 724 70 11-, ıstakoz ve langusta yemek için idealdir. Dalyanköy'ün en eski balık lokantası Cevat'ın Yeri'ne -0232 724 70 45- rakı-balık keyfine gidebilirsiniz, Izgara ahtapot ve kızarmış kalamarı mutlaka tadın. Çeşme çarşısındaki Rumeli Pastanesi'nin -0232 712 67 59- sakızlı muhallebisini; sakızlı, karadutlu, kavunlu, tahin pekmezli dondurmasını mutlaka denemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turlar