25 Temmuz 2010 Pazar

Tesettür ve Kadın Kaptan ile Mavi Turlar

Günümüzün hizla yaygınlaşmaya başlayan kadın kaptanlı yat ve tekne turları özellikle varlıklı ve muhafazakar olan kesimin yoğun ilgisini çekiyor. Bu kesimdeki ailelerin tercihi artık kadın kaptanı olan lüks yatlar. Tesettür otellerinden sonra yaygınlık göstermeye başlayan bu mavi yolculuklar, kamuoyu tarafından tesettür turları olarak adlandırıldı. Tabi bu lüks yatlar birazda VIP olarak adlandırılınca geceliği de yaklaşık 2500 Euro yu buluyor. Ancak muhafazakarların hiçbir şekilde kimseye görünme ya da fotoğraf çekilme riski kalmıyor.

Kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı bölümlerde güneşlendiği ve birbirini görmeden denize girdiği tesettür otellerden sonra, muhafazakar kesimin yeni tatil seçimi olan kadın kaptanlı VIP tekneler... Quattro Yatch'ın sahibi Sedat Aktaş, tatil köylerinde rahat edemeyen, rahatsız edici görüntülere maruz kalan , geleneklerine bağlı ve tutucu ailelerin, artık lüks yat kiralamayı tercih ettiklerini belirterek, şöyle dedi: "İlgi çok büyük. Deniz turizminde farklı bir segment oluşmuş oldu. Bence bu alanda ciddi bir ihtiyaç var. Çünkü insanlar tatilde olabildiğince rahat olmak istiyor. Acaba fotoğrafım çekilecek mi diye strese germek istemiyor. Tekneyle bir koya yanaştığınızda deniz sizin özel havuzunuz oluyor. Geçtiğimiz günlerde, bu sayede ilk defa denize girebilen tesettürlü bir misafirimiz oldu. Defalarca teşekkür ettiler. Biz de çok memnun olduk" diye cümlelerini tamamlıyor.

Bodrumdaki en büyük kiralık yat ve gulet kiralama firmalarından biri olan Bodrum Mavi yolculuk şirketi yetkilileri de tesettür turları ve kadın kaptanlı yat için yoğun bir talep aldıklarını fakat teknede erkek gücüne ihtiyaç duyulabilicek işler mevcut olduğu için sadece kadın kaptan bulunan yatlara cevap veremediklerini belirtiyor. Bodrum Mavi Yolculuk şirketi tarafından, Bu gibi taleplerde bulunan müşterilerine 50-60 yaşlarında, sigara ve içki kullanmayan bir karı kocanın bulunduğu yat teklif ediliyor.

Tesettür turları için kiralık Lüks Yatların Özellikleri ise şu şekilde
* Yatta geniş bir ana salonun yanı sıra tüm kabinlerde uydu sistemi ile televizyon yer almaktadır.
* Hamburger, banana bulunurken, su kayağı gibi su sporları yapılabilmektedir.
* Teknenin güneşlenmek için çok büyük iki bölümden oluşan terasları mevcuttur.
* Aynı yatı iki aile kiralamış olsa dahi güneşlenme esnasında birbirlerini görmeme şansları vardır.
* Güneşlenirken müşteriye soğuk havlu servisi yapılmaktadır.
* Teknede balık bıçağından kahve takımına kadar her şey bulunmaktadır.
* DVD, wireless internet, uydu bağlantısı ile tüm kanallar mevcuttur.
* İsteyen misafirler kiraladıkları yat ile Yunan adaları ve Rodos’'a da gidilebilmektedir.
* Açık mutfak vardır.
* Sualtı ışıklandırmaları ile misafirler gece denize girip, ışığa gelen balıklarla birlikte akvaryumda yüzer gibi yüzebilmektedirler.

Quattro Yatch'ın sahibi Sedat Aktaş, 25 ve 18 metre’lik iki tekneleri bulunduğunu ifade ederken, 25 metrelik teknenin 4 kabinden oluştuğunu, bu teknede 8+2 kişinin konaklayabildiğini belirtiyor. Büyük teknenin gecelik fiyatının 2.500 euro, küçük teknenin ise 1.500 euro olduğunu söyleyen Aktaş, 'Teknelerde 5 yıldızlı otel konseptini aratmamaya çalışıyoruz. Ahçı, misafirlerin aldığı erzaklarla, istedikleri yemeği pişiriyor. Kaptanlarımız da çok özel yetiştirilmiş kişiler' diye anlatıyor.

6 yorum:

  1. aferin , iyi çanak tutuyorsunuz.türkiye nin sizin gibilere değil daha modern düşünen turizmcilere ihtiyacı var. bırakın onlarda iran da tatil yapsınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen eşini,kızkardeşini kıskanmıyor olabilirsin.Ancak domuz haricindeki tüm hayvanların dahi eşini kıskandığı gözönüne alınırsa, tepkilerini ve alternatif tatil olarak İranı sunmanı anlamış değilim.

      Sil
    2. Sen eşini,kızkardeşini kıskanmıyor olabilirsin.Ancak domuz haricindeki tüm hayvanların dahi eşini kıskandığı gözönüne alınırsa, tepkilerini ve alternatif tatil olarak İranı sunmanı anlamış değilim.

      Sil
  2. yahudinin,ermeninin ağız kokusunu çekmekten daha iyidir,hiç olmazsa atalarımızın özüne hizmet ederiz daha iyi allah yolunuzu açık etsin

    YanıtlaSil
  3. arkadaşım eşinin erkek personel yanında güneşlenirken rahatsız olmuyorsan sana birşey diyemem. Ama ben bu konuda rahatsızlık duyuyorum.
    Diğer yandan haberdeki firma www.quattromarine.com
    umarım yardımcı olabilmişimdir.

    Saygılarımla,
    H.Akbas

    YanıtlaSil
  4. İstanbul'da Yat Turu ve Yat Kiralama için en iyi tur şirketi hangisidir ? Daha önce www.yachtravel.com firmasıyla tur düzenlemiştik memnun kaldık. Bilgisi olan var mı boğazda evlilik teklifi yapmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Turlar